architecture + design
5272330329_bbb99b674a_b.jpg

swarm

critic: chris perry

brief:

Swarm was developed out of an opportunity to reclaim/occupy the residual triangular spaces that were created by diagonal intersection through Manhattan’s Commissioners Grid. The project employed a pattern based study that used simple geometries to create complex formations as a primitive means to generative design. The pattern chosen, “L” shaped, originated from a sheet pattern, which was removed to create efficiency of deployment,while establishing a basis from which the pattern would originate - the ground. The performative abilities through connection and natural tension given by making the module three dimensional gave way into the conception of the swarm. There are several bifurcations that traverse different levels to create space above and below grade creating dynamic sequences and spatial overlaps.